Robyn – Body Talk, tre blir en

Av , 28 november, 2010

Nu när Robyns trilogi Body Talk är komplett så är det dags att göra en sammanfattning av helheten. Ett givet sätt att göra detta på är att skapa en spellista med godbitarna från alla tre skivorna och därmed skapa en superversion. Jag har döpt min version av Body Talk till Body Talk Deluxe.

Body Talk, Pt. 1
Vi börjar från början med första skivan som har ganska många givna singelspår och jag väljer där följande låtar:

Don’t Fucking Tell Me What to Do
Skivan inleds med en låt med en textrad som upprepas i olika versioner på temat **** is killing me. Låten har tunga beats, effektiv sång och är genialisk i all sin enkelhet.

Fembot
Första singeln som släpptes från albumet, jag var inte helt odelat positiv när jag hörde den för första gången men den har vunnit över mig efter några lyssningar.

Dancing On My Own
Här har vi nog den absolut största hitten från alla tre albumen. Den har nästan spelats sönder av radion. Den håller dock fortfarande och måste givetvis vara med.

Cry When You Get Older
Detta är min absoluta favorit på detta album, gillar den syntiga basgången och den har en riktigt stark refräng.

None of Dem (feat. Röyksopp)
Detta är en låt som är lite inspirerad av M.I.A. Cool stämning i låten, många oväntade små detaljer. Den växer och varje gång man hör den.

Det blev fem låter som fick vara med från denna del, de övriga spåren är inte dåliga men dessa fem är i en klass för sig.

Body Talk, Pt. 2
Dags för nästa del som är ett album med inte så många självklara singlar men alla låtar håller en väldigt hög klass, det blir svårare att välja.

Include Me Out
En cool låt med bra vers och snygg refräng, det är igen superhit men den håller hög klass.

Hang With Me
En låt som även finns på första albumet men då i akustisk version, mycket bra låt. Denna version är snäppet vassare och får därför vara med, ett självklart singelspår.

Love Kills
Detta är den låt jag gillar bäst på detta album, lite creepy eftersom låt nr 4 även var favoriten på första skivan. Jag gillar verkligen drivet i låten, riktigt bra refräng och coola syntslingor.

Criminal Intent
Är lite tveksam om denna låt ska få var med eller inte, men jag kommer ibland på mig själv med att ha refrängen snurrandes i huvudet, kul text, gillar den lite kaxigt men softa rappen.

Det blev 4 låtar från denna del, inte lätt val, här håller alla låtarna åter igen en hög kvalité så här pratar vi verkligen tycke och smak.

Body Talk, Pt. 3
Den avslutande delen är en EP med endast fem låtar så här finns det risk att många får vara med. Här handlar det mer om att jag får välja bort någon låt.

Indestructible
Detta är en låt som finns med på andra albumet då i en mycket fin version med endast stråkar. Denna version är en mer elektronisk dansant version, fantastiskt bra så den får såklart vara med. Tror detta är min favorit av alla tre delarna.

Time Machine
Detta är en låt som doftar Madonna lång väg, skulle säker bli en hit om Robbyn gav bort den till henne. Robyn gör rätt i att behålla den själv. Låten har inte riktigt det typiska Robyn soundet, hon sjunger lite annorlunda på denna men gör den väldig bra. Detta är den bästa av de nya låten på del tre.

Get Myself Together
Detta är en mera typisk smart Robyn låt med bra vers och refräng. Som vanlig mycket bra beats som gör det svårt att sitta still när man hör den.

Stars 4-Ever
Tycker att även denna har en skön Madonna känsla med en refräng som fastnar. Brukar lyssna på den på väg till jobbet och går sedan och nynnar på den hela dagen, lysande.

Body Talk Deluxe
Nu när låtarna är utvalda så måste man bestämma vilken ordning de ska vara, inte helt lätt. När man har lyssnat mycket på de tre delarna individuellt så är man så van vilken låt som kommer härnäst och det gör det extra svårt. Har till slut kommit fram till följande ordning:

Body Talk Delux (Följ länk för att öppna i Spotify)
01. Include Me Out
02. Criminal Intent
03. Fembot
04. Don´t Fucking Tell Me What To Do
05. Stars 4-Ever
06. None Of Dem feat. Röyksopp
07. Dancing On My Own
08. Hang With Me
09. Indestructible
10. Love Kills
11. Get Myself Together
12. Cry When You Get Older
13. Time Machine

Det har varit svårt att välja bort låtar, tycker alla tre delarna är helt klart värda att köpa. Robyn är sjukt duktig, en stor talang och har skapat en fantastisk samling låtar. Det är även en briljant idé att släppa album i tre delar, i och med det så håller man sig kvar längre i media och får mer publicitet och säljer förhoppningsvis mer. Det blir full pott på alla fronter för Robyn, well played.

Alla delarna finns att köpa på iTunes. Där kan du även köpa albumet Body Talk som är samlingen med det bästa från de tre delarna. Länkarna nedan tar dig direkt till iTunes.

Robyn – Body Talk, Pt. 1
Robyn – Body Talk, Pt. 2
Robyn – Body Talk, Pt. 3 EP
Robyn – Body Talk (Bonus Version)

Panorama Theme by Themocracy