Få mer plats på din MacBook med Kickstarter-projekt

Av , 24 juli, 2012

När man har använt sin dator ett tag så brukar man ofta komma till en punkt då man känner att man vill ha mer lagringsutrymme. Att rensa bort, lagra på något externt media eller spara det på någon molntjänst som t.ex. Dropbox är ju en bra lösning. Men ibland när man jobbar med något projekt kan det vara skönt att ha tillgång till sitt arbetsmaterial snabbt och enkelt lokalt på datorn. Man kan helt enkelt aldrig få för mycket lagringsutrymme på sin dator, man vet aldrig när man behöver det.

När jag köpte min MacBook Pro så valde jag att köpa den med en 128 GB SSD-hårddisk, då tänkte jag att jag skulle lagra det mesta av mitt data på en extern HD eller på Dropbox och så var jag lite för snål för att lägga de extra pengarna som det skulle kosta att få en större SSD. Jag känner nu att jag ibland skulle vilja ha lite mer lagringsplats lokalt på datorn och då finns det en massa olika alternativ på marknaden som t.ex. en extern HD, USB minne eller SD kort. Tyvärr lider alla dessa lösningar av någon nackdel, antingen är de externa och klumpiga, sticker ut från datorn eller så små att de lätt kan förvinna. På semestern slösurfade jag in på Kickstarter och fick upp ögonen för ett projekt där man presenterade en mycket enkel och bra lösning på mitt behov.

Kickstarter, en bra källa för nya kreativa lösningar
För de som inte känner till Kickstarter så är det en tjänst där alla som har en idé (kan vare en pryl, app, film osv) kan presentera den och försöka få sitt projekt finansierat av de som tror på idén mot att de som bidrar med pengar t.ex. får ett exemplar av den produkt man vill börja tillverka.

The Nifty MiniDrive

MiniDrive MacBook Air

MiniDrive med microSD

Det projekt som uppfyllde mitt behov var ”The Nifty MiniDrive”. Det är en väldigt enkel och smart lösning som använder sig av SD kortplatsen. Lösningen är en typ av adapter där man placerar ett microSD kort som man sedan enkelt kan trycks in i den befintliga SD kortplatsen på en MacBook Pro/Air eller den nya Retina MacBook Pro. När den är på plats så är det inget som sticker ut, det ser snyggt ut och mindre risk att man tappar bort den. Om man vill ta ur den igen så måste man använda ett gem eller liknande som man får böja till en krok för att få tag om den lilla haken som finns på adaptern. Man måste köpa till ett microSD kort och de finns idag i storlekar upp till 64 GB. Det är inte alla MacBook som har stöd för de nyare SDXC korten med högre lagringskapacitet (max 2 TB), man får då nöja sig med 32 GB som är största microSDHC korten. Apple har en bra sida som beskriver vad som gäller för de olika utgåvorna av MacBook. Om du precis som jag är intresserad av att stödja detta projekt och få en MiniDrive så har du lite tid kvar att göra det fram till den 2/8 2012. Gå gärna in på Kickstarter för att läsa mer och se en presentationsvideo av produkten. Jag ser fram emot att få min MiniDrive.

MiniDrive MacBook Air Inserted

MiniDrive på plats i en MacBook air

 

Panorama Theme by Themocracy