Hur man aktiverar hitta min iPhone

Av , 11 december, 2010

Hitta min iPhone är en funktion som har funnits i Apples MobilMe betalabonnemang men har i och med släppet av iOS 4.2 blivit tillgängligt gratis för alla. Funktionen gör att du kan hålla koll på var dina iPhone, iPad och iPod touch håller hus. En trevlig funktion om man tappar bort någon eller om någon enhet blir stulen. För att få detta att fungera så måste man göra följande:

  • Uppgradera till iOS 4.2
  • Skapa ett ”Find My iPhone” konto med en iPhone 4, iPad eller iPod touch 4

Om man har en iPhone 3 eller 3GS så kan man tyvärr inte aktivera detta. Man kan däremot först aktivera ett konto på en enhets som har stöd för detta och sedan använda samma kontot på en icke supporterad enhet som t.ex. en iPhone 3GS.

Det finns en begränsning som gör att du från en och samma enhet bara kan aktivera 3 konton och detta är permanent, man kan inte avaktivera konton. Man bör tänka på detta om man aktiverar konton till vänner. Detta är inget stort problem för normalt behöver man bara ett konto som man sedan adderar de enheter man vill hålla koll på. Det går därför utmärkt att aktivera ett konto på iPhone 4 och sedan lägga till t.ex. iPad, iPhone 3, iPhone 3GS och iPod touch vilket blir fem enheter på ett och samma konto.

Hur gör man?

  1. Gå in i ”Inställningar” och välj ”E-post, kontakter, kalendrar”
  2. Välj ”Lägg till konto…” och sedan ”MobileMe”
  3. Skriv in ditt Apple ID (det konto du använder när du handlar i iTunes store) och ditt lösenord, tryck sedan på ”Nästa”
  4. Du kommer nu få ett mail där du får verifiera ditt konto.
  5. Gå sedan tillbaka till MobileMe skärmen och slå på ”Hitta min iPhone”, välj ”Tillåt” och sedan ”Spara”. Klart!

Vill man lägga till fler enheter till samma konto så är det bara att göra samma sak på de andra enheterna och använda samma konto.

Du kan nu ladda ner appen ”Hitta min iPhone” till dina enheter för att få upp dem på en karta. Det går också bra att gå in på http://me.com och logga in med kontot för att se dina enheter där. Det går också att skicka meddelande och ljud till enheten, även om enhetens ljud är avstängt. Man kan även låsa enheten eller radera allt innehåll på den, bra om den blir stulen.

Panorama Theme by Themocracy