Hur man skapar ett amerikanskt iTunes konto

Av , 4 november, 2010

Det kan i vissa fall vara praktiskt att ha ett amerikanska iTunes konto eftersom vissa appar till iPhone och iPad endast finns i den amerikanska App Store. Man får också möjlighet att hyra film och de senaste avsnitten av amerikanska TV-serier via Apple TV.

Tyvärr så kan man inte betala med ett svenskt kreditkort, appar som är gratis går bra att ladda hem men om man vill betala för apparna så måste man köpa amerikanska giftcards. Dessa kan man t.ex. köpa på eBay (man bör vara försiktig, det finns många som försöker luras). Jag kan rekommendera itunes-giftcards.com som drivs av en svensk som bor i Florida, han är pålitlig och är snabb med leveransen av koderna via e-mail.

Observera att du bryter mot Apples användaravtal när du skapar ett amerikanskt konto, men i och med att du sedan betalar för det du vill ha så anser jag att förseelsen är ganska ringa. Man ska dock vara medveten att Apple har möjlighet att spärra ditt konto och att du därmed riskera att förlora allt du har köpt.

Så här skapar du ett amerikanskt konto:

  1. Starta iTunes och gå in i iTunes Store
  2. Du har säker redan ett svenskt konto så börja med att logg ut från ditt svenska konto (gå in i menyn ”Affär” och välj ”Logga ut”).
  3. Scrolla sedan längst ner på sidan och byt land till USA (klicka på den svenska flaggan).
  4. Gå till App Store och hitta en gratis app och välj att hämta appen.
  5. När rutan för att logga in kommer upp välj ”Skapa nytt konto”
  6. Acceptera användaravtalet och ange e-mail adress och lösenord etc. (du kan inte använda samma e-mail adress som ditt svenska iTunes konto)
  7. Gå vidare och välj ”None” där man ska välja ”Credit card”
  8. Fyll i en amerikansk postadress, du måste ange rätt zip code för adressen du anger (använd Google för att hitta en adress)
  9. Du kommer nu få ett e-mail där du får verifiera ditt konto.
  10. Klart, du kan nu logga in och fylla på kontot med pengar och börja shoppa.

Panorama Theme by Themocracy